Hoe heet je?
Karen Hoexum

Wat deed je voor BYOU?
Mijn achtergrond is Hotel Management School in Maastricht. Een opleiding die gaat over Management en het goede leven. Zaken die ik in eerste instantie vooral beurtelings in praktijk heb gebracht na mijn studie. Wat bij wat hoort mag een ieder zelf invullen, maar zo heb ik onder andere reizen begeleid naar het Verre Oosten, kortstondig als stewardess rondgevlogen, ben ik account manager geweest en consultant om tenslotte als voorlaatste stap bij DOOR training als zelfstandige opgeleid te worden tot trainer en assessor.

Waarom ben je bij BYOU gaan werken?
Na ongeveer 6 jaar DOOR zijn Herman en ik onze volgende stap gaan zetten; BYOU dus! Een stap die Management en het goede leven perfect combineert. Vanaf 2003 heeft BYOU zich met veel inspanning en plezier ontwikkeld tot het bedrijf dat het nu is. Met een krachtig team werken we met passie binnen een branche met passie: Sport en Mode! Waarom BYOU bijzonder is? We practice what we preach. Ontwikkeling van mensen vanuit hun individuele kracht en talenten is ons motto. Dit voeren we door naar onze relaties, maar ook binnen ons eigen bedrijf. Reden te meer dat BYOU bestaat uit een team van authentieke mensen die vanuit hun kennis van de markt en vooral ook vanuit hun intrinsieke motivatie tot fantastische dingen in staat zijn.

Wat doe je bij BYOU?
Binnen BYOU houd ik me met name bezig met het in kaart brengen van motivatoren, drijfveren en talenten van mensen. Afhankelijk van de situatie verzorg ik onder andere individuele assessments, gedragsgerichte workshops en coach ik mensen. Het centrale thema is steeds: waar worden mensen gelukkig van en hoe komen ze het beste tot hun recht in hun functie. Vanuit die wetenschap kunnen mensen het beste van zichzelf geven binnen hun organisatie en worden de beste resultaten bereikt.

Wat is je motto?
What lies before us, what lies behind us, is nothing compared to what lies within us – Ralph Waldo Emerson

 

Mijn zeven B's:

Always look on the bright side of life! Echt positief en daardoor soms heel vervelend voor de realisten ofwel de critici onder ons. Nog in een ander opzicht echt Sunny; laat het gauw weer 30 graden Celsius of meer worden dan ben ik op m'n best. Wanneer de mussen dood van het dak dreigen te gaan vallen trek ik m'n hardloopkleren aan.

Tegenwoordig heb ik menig paar hoge hakken in m'n kast. Met mijn 1.60 meter kan dat geen kwaad. Ik weet me tussen de giants goed staande te houden maar voel me in zuidelijkere streken wel erg senang. Misschien toch in het verkeerde land geboren?

Je moet toch ergens je lengte mee compenseren. Enig pit is me niet vreemd. Beschrijvingen variëren van "pittig ding" tot "bitchy". Maar dat laatste ben ik natuurlijk niet. Van spicy eten houd ik uiteraard dan ook. Het heetste gerecht ooit: Vindaloo in India. Hot met 5 sterren (ook voor mij zijn er grenzen..)

Hoezo bitchy. Softy zal je bedoelen. Sinds ik kinderen heb huil ik al als dochter nummer 1 voor het eerst naar school gaat en dochter nummer 2 haar balletdansje voor doet. Dit vertel ik overigens niet verder. Doet afbreuk aan m'n imago.

Ik was altijd behoorlijk fanatiek. Het probleem is dat ik veel te weinig tijd heb om echt op niveau te komen. Dan loop ik dus te balen als ik niet kan winnen. Bij tennissen .. Snowboarden .. zelfs bij een potje schaak (wat mag die loper ook alweer doen?) .. Tegenwoordig ben ik eigenlijk nog steeds erg fanatiek alleen laat ik het niet zo merken en wil ik best nog wat blijven drinken als ik verloren heb. Eventjes dan ..

Leven vanuit je ik in plaats vanuit je ego, is wat me dagelijks bezig houdt. Zowel in werk als in privé. Dicht bij jezelf zijn betekent energie kunnen geven en openstaan voor de energie om je heen. Meditatie helpt me om rust en ruimte te krijgen, van waaruit energie en creativiteit ontstaan. Het lukt nog niet elke dag, but I'm working on it!

Soms ben ik te serieus. Neem nou het schrijven van dit laatste stukje tekst. Ik zit al een half uur naar het scherm te staren wat nou nog een leuk zevende woord is dat met een S begint. Ik kom er dus niet uit. Spontaneous misschien? Ben ik wel, maar nu even niet. Serieus? Ja nu dus wel, maar soms ook niet. Ik kap ermee. Het is al laat, BSleepy is nu echt het beste woord.