BYOU helpt u bij het selecteren en aannemen van de juiste medewerker.

Want u wilt na een wervingsprocedure uiteindelijk toch ook de juiste persoon aannemen? Iemand die past bij uw bedrijf, bij uw medewerkers, bij uw verwachtingen. Zodat u niet binnen korte tijd opnieuw moet gaan werven. BYOU biedt drie methoden aan die ingezet kunnen worden bij de aanname van nieuw personeel:
  1. 1. Aanname-assessments
  2. 2. Gedragsanalyse en werkomgevingsprofiel
  3. 3. Drijfverenanalyse

1. Assessments Het aanname-assessment van BYOU maakt inzichtelijk waar de talenten en de valkuilen van de kandidaten liggen. Met behulp van rollenspellen, waarvoor we gebruik maken van professionele acteurs, brengen we het niveau van de vaardigheden van uw kandidaat in kaart. (De rollenspellen worden overigens altijd op maat en in overleg met u als opdrachtgever samengesteld.) Door middel van het motivatie-interview krijgen we inzicht in intrinsieke motivatie van uw potentiŽle nieuwe medewerker. Omdat we bij BYOU zowel de talenten, de vaardigheden en de motivatie onderzoeken, kunnen we u een compleet en betrouwbaar beeld geven van uw toekomstige collega. Als u dit wenst, kunnen we het aanname-assessment ook uitbreiden met een drijfverenanalyse en een IQ-test.

2. Gedragsanalyse en werkomgevingsprofiel Met een gedragsanalyse brengt BYOU in kaart hoe een kandidaat overkomt, waar zijn of haar talenten liggen en waar u in de aansturing van de nieuwe medewerker rekening mee kunt houden. Als we vervolgens het gedragsprofiel van de kandidaat koppelen aan uw beeld van het ideaalplaatje voor deze functie, kunt u op een snelle en efficiŽnte manier vaststellen of u met de geschikte kandidaat te maken heeft. Hierdoor bent u beter in staat om de juiste persoon te selecteren. Iemand die gelukkig en productief zal zijn in zijn of haar werk.

3. Drijfverenanalyse De drijfverenanalyse van BYOU geeft weer of een kandidaat vanuit zijn overtuigingsniveau past binnen de cultuur van uw organisatie. De analyse maakt u duidelijk of de kandidaat ook echt oprecht zal passen binnen uw team en of hij of zij zich binnen uw organisatie prettig zal voelen. Als dat namelijk zo is, komt dat de werksfeer en de productiviteit van de medewerker ten goede. Als u inzicht heeft in de drijfveren van uw medewerkers, bent u bovendien beter in staat om de betrokkenen op de juiste manier te coachen en te motiveren.